Blog

@15.01.2016. Prima zi de powder, Arieseni

La distanta de fix un an de la prima tura in aceasta zona, ne regasim in peisajul Apusenilor, mai exact in zona Arieseni.
Desi dupa indicativele meteorologilor, vremea nu ar fi trebuit sa fie prea prietenoasa, noi ne-am trezit cu o “mare de nori”ce statea la poalele muntilor si cu un soare prietenos. Mai surprinsi am fost insa de stratul de zapada, care avea undeva la 40cm de “fresh pow” si de peisajul copacilor bine imbracati in alb.
Asadar am pornit pe versantul nordic din zona Partiei Vartop spre creasta ce duce la Varful Cucurbata Mare, versant care are o vegetatie destul de rara si o inclinatie foarte buna. Din creasta am dat cateva ture pe acest versant, simtindu-ne foarte fericiti de virajele in primul “powder” adevarat din acest sezon.
Cea de-a doua zi ne-a surprins insa cu vreme mai putin prietenoasa. Ajunsi in creasta vantul batea destul de puternic iar vizibilitatea era destul de scazuta, insa acest lucru nu ne-a oprit sa dam cateva ture pe partea sud-estica a acestei creste, intr-o zona cu vegetatie dispersata, panta mai abrupta si cu un strat la fel de decent ca si cel din ziua precedenta.
Din nefericire weekendul a fost prea scurt, lasand in urma multe linii de dat.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top